DENİZLERİN NAZİK SULTANLARI BULUŞUYOR

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) bünyesinde 2019 yılında kurulan Klasik Tekneler Platformu, ülkemiz sularında boy gösteren klasik tekneleri 7. kez bir araya getirecek. Klasik tekne kültürünü yaşatırken güzelliklerinden bir şey kaybetmeyen teknelerin maviliklerdeki maceraları hatırlatmak isteyen KTP, 20’den fazla klasiği, Kalamış Marina’da deniz severlerle buluşturacak. 8 Eylül Pazar günü gerçekleşecek etkinlikte ayrıca duayen gazeteci ve denizci Necati Zincirkıran’a ait Sultan isimli klasik yelkenlisi Rahmi M. Koç Müzesi Denizcilik Koleksiyonuna katılacak.

SETUR Kalamış Marina ev sahipliğinde gerçekleşecek

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) himayesinde 2019 yılında kurulan Klasik Tekneler Platformu (KTP), kıyılarımızda beğeniyle süzülen klasik tekneleri buluşturuyor. 8 Eylül 2024 Pazar günü 14.00-19.00 saatleri arasında SETUR Kalamış Marina ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşmada, 20’den fazla yaşlı ama bakımlı ve güzel tekne deniz severlerle buluşacak. Geçmişten günümüze aktarılan denizcilik genlerinin ve mavi tutkusunun sembolü klasik tekneler amatör denizcileri adeta zaman tüneline sokacak.

Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul Yelken Kulübü, Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı, Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü, Tuzla Yat Kulübü, DAKSAR (Denizde Arama Kurtarma) Derneği, Gemi Sevenler ve Modelciler Derneği, Moda Deniz Kulübü, Kalamış Yelken Kulübü ve Marmara Yelken Kulübü iş birliğiyle gerçekleşecek ‘Yedinci Klasik Tekneler Buluşması’nda ayrıca bir tören yapılacak.

Klasik Tekneler Platformu (KTP) davet ediyor

Türk sivil amiral ve denizcilerin yol gösterici ismi merhum Sadun Boro’nun 1965-1968 yıllarındaki dünya seyahatini Türkiye’ye duyuran duayen gazeteci ve amatör denizci Necati Zincirkıran’a ait Sultan teknesi RMK Müzesi’ne hediye edilecek. Ünlü gemi inşa tasarımcısı ve mühendisi merhum Harun Ülman’ın tasarladığı Sultan yelkenlisi Rahmi M. Koç Müzesi denizcilik koleksiyonunda deniz severlerle buluşacak. Klasik Tekneler Platformu Kurucu Direktörü Amiral Cem Gürdeniz, tüm deniz severleri klasik teknelerin yaydığı ahşap büyüsüne davet ettiklerini belirtti.

Gökhan Karakaş {Milliyet}

DENIZKARTALI Haber Portalı —