İTÜ DEFAMED’de “Coşkunsu” dönemi

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) 54. Olağan Genel Kurulu, İTÜ Denizcilik Fakültesi Müh. Suay Umut Konferans Salonu’nda yapıldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan ile beraber, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müh. Salih Bilal, İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Müh. Bülend Temur, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Koray Karagöz, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kapt. Zafer Geyik ve Uzakyol Baş Mühendisler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müh. İlker Meşe de genel kurula katılarak birer konuşma yaptılar.

Ardından kürsüye çıkan İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Teker, geçtiğimiz dört yılı değerlendiren bir konuşma yaptı. Daha sonra ise tek liste girilen seçimin sonunda seçilen İTÜ DEFAMED’in yeni yönetimi adına Av. Kapt. Çağlar Coşkunsu konuşma yaptı.

Teker şunları söyledi :

Gerçek bir STK’yız

Ülkemizde sayısı 100 bine varan vakıf ve dernek bulunmaktadır. Birçoğu mevcudiyetini güçlükle sürdürmekte etki alanları çok zayıf ve STK olma vasıfları bulunmamaktadır.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği ise kurulduğu 1949 yılından itibaren etkinliğini camiasından alan, saygınlığı azalmayan ama artan bir kurum olarak denizcilik STK’ları arasında varlığını hissettirmiştir. Bizler de görevi selefimizden alıp meşaleyi taşırken işte bu duygu ve düşünceleri kendimize şiar edindik. Şimdi sizlere son iki dönem içerisinde gerçekleştirdiğimiz icraatlarımızdan bahsederken, bu etkinlik ve saygınlığı ispat etmeye gayret edeceğim.

Yönetim süresince kendimize öncelikli hedef ve stratejiler belirleyip bu süre içerisinde gerçekleştirmeye gayret ettik. Kendi yönetim stratejimizi oluştururken sanki bir şirket yönetimi gibi organize olup ama öte yandan kalbi ve ulvi duygularımızı her daim öne çıkartmaya gayret ettik. Hedeflerimizi belirlerken zor hedefler kadar ulaşılabilir hedefler de ortaya koyduk. Maddi imkansızlıklar sebebi ile zorluk yaşanması muhtemel süreçlere kaynak oluşturma çalışması yaparken, sosyal hedefler ve mezun hakları ile ilgili olarak hukuki süreçlere katılıp, diğer taraftan mezunlarımızı bilgilendirmek maksatlı panel, konferans ve etkinlikler tertip edip, mezun – öğrenci birliktelikleri yaratmaya gayret ettik. Maddi konular bir yana manevi öğelerimiz eski mezunlarımız, yüce çınarlarımızı ihmal etmemeye gayret ettik. Cumhuriyetimizi bize yakışan bir balo havasında kutlayıp, Balık Günümüzün her yıl daha yüksek katılımla, uygun bir ortamda gerçekleşmesine çalıştık. Mezuniyet günümüzü dekanlık ile birlikte organize edip, genç zabitlere mezuniyet kutlamasını sağladık. Tabii ki temsil amaçlı olarak toplantı ve organizasyonlara da katıldık.

Yönetim, denetim kurulu, yedek yönetim kurulu ve yedek denetim kurulu üyelerini tespit etmek aslında binanın temeli oluşturmaktı. Belki en çok vaktimizi alan titizlikle bir araya getirilmiş olan bu kıymetli mezunlardan oluşan yapıyı oluşturmaktı. Ekibi kurarken beklentilerimizin çok fevkinde bir fedakarlıkla çalışan katkı sağlayan yönetim kurulu, denetim kurulu asil ve yedek üyelerine huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.

Müsaadenizle bugün sizlere bu süreçleri bir miktar aktarmaya çalışacağım.

Okulumuzun köklerine bağlıyız

* “Öncelikle bir süreliğine camia içerisinde farklı roller taşıyan mezunların tek vücut ve ortak hedeflere yönelmesi adına çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda başta Türkiye Denizcilik Federasyonu, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği, Trafik Operatörleri Derneği, Kıyı Emniyeti Kaptan ve Baş Mühendisleri Derneği başta olmak üzere İMEAK Deniz Ticaret Odası, Gemi Mühendisleri Odası, GEMİMO ve TMMOB gibi STK’lar ile DEFAMED arasında kuvvetli bağlar oluşturarak mezunlarımızın bu platformlarda temsilini hatta doğru temsil edilmesi için taleplerimizi sıklıkla ifade ettik”

* “YDO ruhunu herkesin hissetmesi için ciddi çalışmalar yapıldı. Bizim için “sahip olduğumuz en büyük varlık nedir” diye birisi soracak olsa net olarak tek bir cevap vereceğimiz kesindir. “Okulumuzun köklerine olan bağımızdır” Bu bizim için yer, mekan veya maddi varlıkların ötesinde bir güç vermektedir. O yüzden de zaman içerisinde bu gücün kaynağını YDO Ruhu olarak tanımladık. Bu birlikte olmayı sağlayan çimentonun mevcudiyeti bizler için ziyadesiyle önemlidir. İçerisinde bulunduğumuz günler maalesef kitlelerin görüşleri, inançları ve statüleri sebebiyle ayrıştığı bir süreçtir. Bizler YDO’lular, mesleki deformasyon sebebi ile her şeyi bilir ve hatta bildiğimizin mutlak doğru olduğuna da inanırız ki, bu bizim görüşlerimizi savunurken en önemli silahımız olmuştur. Çünkü biz bilmediğimizi söylemeyiz, bilgi sahibi olmadan görüş sahibi olmayız. İşte biz buradan güç alırken birlikte yaşarken din, statü, maddi olanaklar gibi konulardan bağımsız birlikteliğimizi “Abi-Kardeşlik-Ahilik” perspektifinde devam ettirmekteyiz. Bu bizim en önemli gücümüz olduğu için muhafazası ve devamlılığı bizim dönemimizde de derneğimizin ana öğesi olmuştur”

Cumhuriyet ve Atatürk’ten vazgeçmeyiz

* “Derneğimizin demirbaşı haline gelen etkinlikler organize edildi. Bu etkinlikler sayesinde mezunlarımız dernek koordinasyonunda bir araya gelmektedirler. Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladığımız Cumhuriyet Balomuza ilgi her geçen yıl artmaktadır. Bu vesile ile Cumhuriyetimiz ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılık ve şükranlarımızı da iletme fırsatı bulmaktayız. Balık Günümüz ise bizler için tüm mezunlarımızın bir araya geldiği ve gittikçe bir denizcilik şenliği havasına bürünen bir etkinlik haline geldi. Bu yıl balık- ekmek standlarımız ile tüm mezun ve öğrencilerimize ikramda bulunma fırsatı elde ettik. Son olarak ise mezuniyet törenimiz hepimizi kendi mezuniyetimize götüren bir ortam olsun diye elimizden gelen tüm imkanları sunduğumuz bir gün olarak kutlanmaktadır. Bu kısa dönem içerisinde 1 Temmuz programına her zaman olduğu üzere Barbaros Meydanı’nda boru trampet ekibimiz ile katılmanın yanı sıra, denizci STK’lar olarak Sarayburnu’nda Atatürk heykeline çelenk bırakıp, deniz şehitleri için denize çelenk bırakma törenimizi de icra ettik. Birlikte olacağımız günlerin içerisine mezunlarımızın katılımı ile organize ettiğimiz Halı Saha Futbol Turnuvası da ilave edildi. Şayet hala takımınızı kurmadıysanız, formalarınızı yaptırmadıysanız tam zamanıdır”

Yurt dışındaki mezunlarla buluşma

* “Yurt dışı mezunları ile online toplantılar ile bir araya gelindi. Biz aslında çok daha aktif olmak üzere başladığımız yurt dışında yerleşik mezunlarımızın potansiyel gücünü bu dönem istediğimiz düzeyde kullanamadık. İlk bakışta oluşturduğumuz online toplantılar ile Amerika’da yerleşik mezunlar, Avrupa, İskandinavya ve Birleşik Krallık’ta yerleşik mezunlar, Ortadoğu (Dubai Katar), Uzakdoğu (Singapur Çin) başta olmak üzere bölgeler oluşturduk. Toplantılarımıza yüksek katılım oldu. Bu potansiyelin ilerleyen zamanlar da daha fazla değerlendirileceğini düşünüyoruz”

* “İTÜ Denizcilik Fakültesi yönetimi ile el ele verildi. Mektebin güncellenmesi, yenilenmesi, mezunlar ile öğrenciler, mezunlar ile fakülte birlikteliği sağlanmaya çalışıldı. Bu kapsamda ilk çalışmamızı dekanımız ve önceki İTÜ Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile imzalanan protokol çerçevesinde devralınan Mentorluk ve Etüd Merkezimiz’in yenilenme çalışmaları ile başladık. Bu alan aynı anda 50 kişinin bir arada olabileceği modern ve şık görünümü ile mezun-öğrenci buluşmalarına ev sahipliği yapmaya başladı. 10’un üzerinde mezun ile öğrencilerin bir araya geldiği “Denizden Gelenler” buluşmaları yapıldı. Bu sayede işte YDO ruhu dediğimiz Ahilik müessesinin ayakta tutulmasına zemin hazırlandı”

İmece havasında yenileme süreci

“Sonrasında ise bir yenilenme ve geliştirme fırtınası yaşandı mektep içerisinde. Tam bir imece havasında gelişen bu süreç inanın ağızları açık bıraktı, dayanışma çıtasını başka bir yere koydu. Bugün içerisinde bulunduğumuz İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde yapılan açılışlara katılmaktan yorulduğunu söyleyen İTÜ rektörü tatlı bir mizahi yaklaşım sergiledi. Yüzme havuzu renovasyon çalışması, makine ve köprüüstü simülatörlerinin yenilenmesi, Delmar Denizde Canlı Kalma Eğitim Tesisi, halı futbol sahası, Tayfun Günerhan Sosyal Hizmetler Binası, Denizatı Eğitim Binası’nın yapımı ve tefriş edilmesi işte tam bu dönem içerisinde yapıldı. Bu devrim niteliğindeki yenileme ve geliştirme çalışmaları okulun geleceğe ulaşmak için ihtiyacı olan yakıtı deposuna koydu. Bu yakıtı ise mezunlar ve denize sevdalı dostlarımız doldurdu. Bu işte bizim gururumuzdur. Bağıra bağıra söyleyebiliriz, söyleyebilirsiniz”

Sektörümüzün haklarını koruduk

* “Meslek ile ilgili mevzuat çalışmalarına görüş verildi. İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği olarak “Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği”ndeki sürece, mezunları arasında açtığı anket ve görüş süresi içerisinde gelen geri bildirimleri de esas alarak hukuki ve usul şartları kapsamında Danıştay’a başvuruyu zamanında yapmıştır. Süreç gelişimi dikkat ile takip edilmektedir”

* Dernek Tüzüğü’nde 29 Nisan 2023 tarihinde revizyona gidildi. Sadece bizim değil tüm dernek ve vakıfların tüzükleri zaman içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlar neticesinde revizyonlara ihtiyaç duymaktadırlar. Bizim dönemimizde yine bu maksat ile uzmanlar tarafında dernek tüzüğümüz elden geçirildi. Bu vesile ile tespit edebildiğimiz fiziki hatalar ortadan kaldırıldı. Yönetim kurulu görev süreleri ve çok önemsediğimiz derneğimiz çalışma konuları ile ilgili düzenlemeleri yerine getirdik. Bu sayede daha rahat okunabilir ve işlevsel bir tüzüğe sahip olduk”

Depremin ardından hemen harekete geçtik

* “6 Şubat depremlerinde hemen harekete geçtik. Ulusal felaketler ortaya çıktığında ruhu olan, geçmişi olan camialar, iyi eğitilmiş ekipler bir araya gelirler, gelmelidirler. Deprem, her Türk vatandaşı için bir beka sorunudur. 6 Şubat gününü takip eden saatler içerisinde camiamız kendi kendine organize olmuş o önemli hedefe, ülküye kilitlenmiştir. Bu süreçte ortaya çıkan YDO Kara Grubu ve üyesi olan 1024 YDO üyesinden sadece birisiyim ama dernek olarak ilk saatler itibariyle vakfımız DEFAV ile tek vücut olarak hedefe kilitlendik. Konteyner, jeneratör ve sonrasında öğrenci bursları ile hala devam eden sürecin içerisinde en aktif şekilde yer aldık”

Vakımızla beraberiz

* Vakıftan bahsederken… Biz aynı vücudun organlarıyız. Ne yaparsak ne düşünürsek beraberlik bilincimizi kaybetmedik. Bu dönem bence dernek – vakıf ilişkileri anlamında da çok özel bir dönem oldu. Vakfın kiracı olduğu Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi mülkünün alınmasına 1 Milyon TL bağış yapılmasına yönetim kurulu, oy birliği ile karar verdi. Derneğimizin bu katkısı diğer mezunlarımız üzerinde de büyük etki sağlayarak alım işlemi nihayete erdi. Camiamızın hizmetine sunuldu”

Dayanağımız bilgi ve eğitim

* “Camiamızın dayanak noktası bilgi ve eğitim üzerinde oturmaktadır. Bu maksat ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle başlattığı ‘YDO Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Konuşuyor’ adı altında düzenlenen Seminerler Zinciri’nin ilki, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘Denizcilik Sektöründe Kadınlar ve Cinsiyet Eşitliği’ başlığıyla, ikinci seminer 16 Nisan 2024 tarihinde ‘Denizcilikte Emek ve Çalışma Barışı Temelinde Deniz İş Kanunu Reformu İhtiyacı’ başlığı altında ve son halka olan ‘Denizcilikte Acil Durum Yönetimi ve Kriz Müdahale Planları’ başlığı da 3 Haziran 2024 tarihinde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İTÜ Denizcilik Fakültesi iş birlikteliği ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cengiz Deniz koordinasyonuyla, ‘Denizcilikte Karbonsuzlaştırma Teknolojileri ve Uygulamaları’ başlığı altında düzenlenen panele ilgi yoğundu. 28 Şubat 2025 tarihinde İTÜ Denizcilik Fakültesi Müh. Suay Umut Konferans Salonu’nda yapıldı. İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği seminerlerinden bir diğeri de afet farkındalığı üzerine yapıldı. Depreminin 2. yıldönümüne denk gelen 6 Şubat 2025 tarihinde İTÜ Denizcilik Fakültesi Müh. Suay Umut Konferans Salonu’nda Yönetim Kurulu Üyemiz Dilruba Duygu Söylemez tarafından bir seminer gerçekleştirildi”

İzmir’de Salı Toplantıları tekrar başladı

* “Denizatı Mecmuası camiamızın mirasları arasında olan ama unutulmaya terk edilmiş bir halde kenarda durmaktaydı. Yayın hakları derneğimizde olan bu mecmua zengin içerik ve dijital formu ile hayata geçirilmiş ve mezunlarımız ile buluşturulmuştur.”

* “İzmir DEFAMED’in kendi başına bir yapısı olan Salı Buluşmaları ile İzmir mezunlarını bir araya getiren süreci maalesef bir süredir çeşitli sebepler ile kesintiye uğramıştı. Bu konuda yeni yönetimi ile çok iç içe bir çalışma yürütülmüştür. İlk etap olarak Salı toplantılarını yapmaya başladılar ve biz de Defamed olarak çeşitli gecelerine iştirak ettik. Ayrıca camiamız için bir buluşma vesilesi olan Kış Buluşması 2024 yılında çok başarılı bir şekilde icra edilerek eski güzel günleri bize hatırlattılar. Sağolsunlar.”

Tarihçemizi düzelttik

* “Tarihçemiz ile ilgili çalışmalar yapıldı. Camiamızın yıllar içerisinde tarihçesi ile ilgili bir karmaşa bulunduğu tüm mezunlarımız tarafından mutabık olunan bir konuydu. 12 Eylül’den sonra elimizden okulumuzun alınması yetmiyormuş gibi kuruluş yılımız da başka tarihlere dönüştürülmüştü. Bu maksat ile Kapt. Levent Akson, Adil Tuğcu, Müjdat Abi ve Vakıf Başkanımız Kapt. Koray Karagöz’den oluşan bir komiteyi hızlıca kurarak dilekçemizi hazırladık. Bu değişikliğin çıkış kaynağı olan okul yöneticimiz Sayın Dekanımız Özcan Arslan’ ın destekleri ile Okulumuzun kuruluş yılı Bröveler, Flamalar ve tüm kaynaklardan 1884 yılı silinip yerine 1909 olan gerçek kuruluş yılımız tescil edildi. Bizim köklerimiz ile kimse oynamasın”

Ceylan Atattunç’a teşekkür ediyorum

* “Bir parantez yılların emektarı olan Ceylan Atatunç için olacaktır. Kendisi özverili çalışmasını bu son 2 dönem içerisinde de fazlasıyla yerine getirerek Derneğin geçmiş gelecek bağlantısını kurmak hususun da bizlere büyük destek vermiştir. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Aslolan devamlılıktır

Son olarak ise siz haziruna devamlılık ve sürdürülebilirlik konusunda bir kelam etmek istiyorum. Dernek 76 yıldır görevlendirilmiş yönetim kurulları omzunda yükselerek bir üst basamağa çıkmıştır. Yapılanlar yönetim kurulu vizyon ve programı ile sonraki döneme devam etmektedir. Bu Yönetim gemisinden ben ve birkaç yönetim kurulu üyesi arkadaşım iniyor ve yeni katılanlar ise enerji ile yüklü olarak biniyor. Kaptan değişecek ama yeni kaptan eskisinden çok daha donanımlı ve yetkin olacaktır. Devretmeyi bilmek işi ehline teslim etmek bizim işimizin doğasında var. Ben vardiyamı devrediyorum. Yeni yönetimin pruvası neta olsun. Allah Selamet versin. Hakkınızı Helal edin”

Daha sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan, Teker ile beraber yönetimden ayrılan Kapt.Kayhan Aytuğ, Kapt.Murat Volkan, Kapt.Süleyman Erşenler, Kapt.Dilruba Duygu Söylemez’e plaket verdi.

Yapılan seçimin ardından göreve getirilen yeni yönetim adına ise Av. Kapt. Çağlar Coşkunsu bir teşekkür konuşması yaptı.

Coşkunsu şunları söyledi : 

Hedefimiz daha güçlü bir yapı

“Bugün burada bulunmak, mezunu olmaktan gurur duyduğum bu camiaya daha yakından hizmet edebilme niyetiyle sizlerin karşısında olmak, benim için gerçekten çok büyük bir onur. Denizcilik, özveriyle yapılan, dayanışma ruhunun vazgeçilmez olduğu bir meslektir. Bu mesleğin temel taşı olan biz mezunlar olarak, sadece birbirimizi değil, arkamızdan gelen yeni kuşakları da desteklemekle mükellefiz”

Dernek Başkanlığı’na aday olurken tek bir motivasyonum vardı: birlikte daha güçlü bir yapı oluşturmak. Bu güç, yalnızca sayılardan ya da projelerden değil, mezunlar arasındaki bağdan, dayanışmadan, paylaşmaktan ve ortak hafızamızdan geliyor.

Bize Ufuk Teker başkanımız tarafından bırakılan miras çok değerli, onun koyduğu çıta çok yüksek, bunu bilerek ilk günden itibaren hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bir çok çalışma var, hepsini burada sayamam, ancak öncelikli hedeflerimiz:

* Yabancı bayraklı gemilerde görev yapan mezunlarımızın ve tüm Türk denizcilerinin sosyal güvenlik güvencelerine kavuşması için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacak, bu konuda kararlılıkla çalışacağız.

* Üyelik yapımızı güçlendirmek amacıyla, mezunlarımızın derneğe katılımını teşvik edecek kapsamlı bir iletişim ve tanıtım çalışması yürüteceğiz. Her mezunumuzun derneğe katılmasını sağlayacak teşvik edecek iletişim ve ulaşım yollarını açacağız.

Mezunlar almanağı hazırlayacağız

* Hepimizin hikâyesi çok kıymetli. Mezunlarımızın geçmişten bugüne uzanan yolculuğunu anlatan bir almanak hazırlayarak, bu değerli hafızayı kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu bana Ufuk Teker başkanımızın görevi bırakırken istediği çalışmalardandır.

* Ayrıca, podcastler aracılığıyla büyüklerimizin tecrübelerini, seslerini genç arkadaşlarımıza aktarmak, bunu da dernek çatısı altında kurumsal bir yapıya oturtmak istiyoruz.

* Mevcut dernek merkezimiz artık ihtiyaçlara cevap vermiyor. Gerçekçi ve şeffaf bir şekilde değerlendirip, daha fonksiyonel bir merkez kazandırmak için çalışacağız.

Yurtdışındaki mezunlara yöneleceğiz

* Yurtdışında yaşayan mezunlarımızla bağlarımızı güçlendirmek amacıyla çevrim içi ve fiziksel platformlar kuracağız. Mezunlar arasındaki gönül birlikteliğini mesafeler ayıramasın istiyoruz.

* Her dönemin kendi temsilcisinin olacağı bir “Dönem Temsilcileri Projesi” ile derneğimizde daha kapsayıcı ve sorunlardan ya da bizleri ileriye götürebilecek fikirlerden daha hızlı haberdar olabileceğimiz bir iletişim ortamı kuracağız.

* Sayın Ufuk Teker Başkanımızın başlattığı ve en başta bu seviyelere gelir mi diye düşündüğümüz, fakültemizin çok büyük ölçüde tamamlanan yeniden inşası sürecine, kaldığı yerden destek vermeye kararlıyız.

* Son olarak, zaman zaman gündeme gelen, bazı mezunlarımızın dile getirdiği huzurevi projesi hakkında da bir tartışma ve değerlendirme zemini oluşturarak, bu fikrin gerçekten uygulanabilir olup olmadığını hep birlikte inceleyeceğiz.

Tüm bu hedefler, bir kişinin değil, bir camianın dayanışmasıyla mümkün olabilir.

Geçmiş dönem yönetim kuruluna, başkanımız Ufuk Teker’e, bugüne kadar derneğimize katkı sunmuş tüm başkanlarımıza ve yönetimlere şükranlarımı sunuyorum. Her yeni yönetim gelecekte gururla hatırlanmak ister. Umuyorum bizlerde gururla hatırlanacak hizmetlerde bulunacağız”

İTÜ DEFAMED’in yeni yönetimi şu şekilde oluştu :

Yönetim Kurulu Asil Listesi 

Müh. Ali Vehbi Üstün (Mk 79)
Kapt. Barış Ziya Kaya (Gv. 95)
Av. Kapt. Çağlar Coşkunsu (Gv.96)
Kapt. Murat İleri (Gv. 2000)
Müh. Soner Aydın (Mk.2006)
Kapt. Şahin Avcı ( Gv. 2008)
Kapt. Gizem Çevik Saçıkara (Gv. 2010)
Kapt. Burak Ballar (Gv.2011)
Kapt. Şebnem Önder ( Gv.2012)

Yönetim Kurulu Yedek Listesi

Müh. Mustafa Ural (Mk.2000)
Müh. Akın Ayman (Mk.94)
Kapt. Gürol Zorer (Gv.95)
Kapt. Volkan Urun (Gv.2001)
Kapt. Levent Şen (Gv.2004)

Denetim Kurulu Asil Listesi

Kapt. Özgür Aşık (Gv.94)
Kapt. Murat Cenk Gürer (Gv.95)
Kapt. Süleyman Erşenler (Gv.2002)

Denetim Kurulu Yedek Listesi

Kapt. Zekeriya Erduman( Gv.96)
Kapt. Berk Ilgaz (Gv. 2012)
Kapt. Ceyda Seri Güner (Gv. 2014)

The post İTÜ DEFAMED’de “Coşkunsu” dönemi appeared first on Denizcilik Dergisi.

DENIZCILIK DERGISI – Haber Linkine Gitmek İçin Tıklayın !
DemirHindi
26 Nisan 2025 – 21:29