“TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ SUSMAYI DEĞİL, KONUŞMAYI GEREKTİRİR”

Montrö Sözleşmesi ile ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle ‘anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak’ suçlamasıyla 103 emekli amiralin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, aralarında Atilla Kıyat, Ergün Mengi, Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk’ün olduğu 12 sanık için 12 yıla kadar hapis, 91 sanık için beraat talep etti. Amiral Cem Gürdeniz ceza istemine tepkisini, bir video ile gösterdi.

Mütalaaa verildi

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Savcı, mütalaasında, sanıklar Alper Çetin Tezeren, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Arif Vehbi Alpman, Ergün Mengi, Işık Biren, İlker Güven, Mustafa Özbey, Namık Kemal Çalışkan, Osman Metin Açımuz, Ramazan Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk’ün ADMEK-2 isimli WhatsApp grubunda söz konusu bildirinin taslağının paylaşılmasından itibaren metnin oluşturulmasına kadar katkı sundukları, altını imzalamayı kabul ettikleri ve yayımlanması için anlaştıklarını belirtti.

Öte yandan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz video mesajında şunları söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına giriyoruz. Gelecekte torunlarımızın çocukları şunu okuyacak. Cumhuriyetin 100. yılında denizciler, amiraller siyasi nedenlerle hiçbir hukuki temeli olmayan, hiçbir maddi delile dayanmayan sunni davalarla susturuldu. Biz 18676-1908 dönemini nasıl okuyorsak o zaman da bu dönem aynen okunacak. Susturmak için her yolu denediler. Bir daha söylüyorum. Türkiye’nin jeopolitiği susmayı değil, konuşmayı gerektirir. Savaş kapımızda. Rusya-Ukrayna krizi taktik nükleer aşamaya geçiyor. ABD, USS Bush uçak gemisiyle Türkiye’ye mesajlar gönderiyor. Senatör Menendez Türkiye’yi tehdit ediyor. Biz de bu davayı devam ettiriyoruz. İnanılır gibi değil. Son sözüm bu olsun”

Kaynak: DENIZKARTALI Haber Portalı – https://denizkartali.com/turkiyenin-jeopolitigi-susmayi-degil-konusmayi-gerektirir.html