ABD basını yazdı, Cem Gürdeniz uyardı: Beka sorununa dönüşmek üzere

Wall Street Journal Amerikan ordusunun askeri doktor ve personelini savaşa hazırlamak için sivil hastanelerin acil servislerinde görevlendirmeye başladığını yazdı. Haberi değerlendiren Amiral Cem Gürdeniz, “Askeri tababet beka sorununa dönüşmek üzere.” uyarısında bulundu.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Wall Street Journal, Amerikan ordusunun askeri doktor ve personelinin sivil hastanelerde görevlendirdiği yazdı.

Ben Kesling imzalı haberde, ABD Savunma Bakanlığı ile sivil sağlık merkezleri arasında ortaklığa gidildiği belirtildi.

Bu süreçte askeri doktorların sivil doktorlara eğitim verdiği, savaş tıbbının genç doktorlara aktarıldığı dile getirildi.

Haberde ABD Kongresi’nin, askeri sağlık personelinin sivil hastanelere yerleştirilmesini ilk olarak 2017’de onayladığına dikkat çekildi.

AMİRAL CEM GÜRDENİZ’DEN UYARI

Haberi sosyal medya hesabı Twitter’dan değerlendiren Amiral Cem Gürdeniz, askeri hastanelerin kapatılmasına dikkat çekti.

Askeri doktorların sayısına vurgu yapan Gürdeniz, “Askeri tababet beka sorununa dönüşmek üzere.” uyarısında bulundu.

Gürdeniz şunları söyledi:

“Amerikan Ordusu askeri doktor ve personelini savaşa hazırlamak için sivil hastanelerin acil servislerinde görevlendirmeye başladı. Amaç muharebede sağlık hizmeti vereceklerin pratiğini artırmak. Güneydoğumuzda 1984’ten bu yana savaşan Türk Ordusunun 2016 sonrasında askeri hastanesi yok. Kıtada ve gemideki Askeri doktorların sayısı 2000 den 300’e düştü. Çoğu pratisyen. Uzman değil. GATA askeri tıp akademisi kapalı. Tüm askeri uzman alan hastaneleri sivilleştirildi. Ve etrafımız ateş çemberi. Askeri tababet beka sorununa dönüşmek üzere.”