O güce kendi askerleri inanmıyor

ABD’nin önde gelen yayın organlarından Wall Street Journal, ABD donanmasının mevcut durumuyla ilgili peş peşe dikkat çeken iki makale yayınladı. Donanmanın yetersizliğine vurgu yapılan makaleleri değerlendiren Amiral Cem Gürdeniz, “Türkiye’de Amerikan gücüne tapanlar lütfen biraz aydınlanın. O güce artık kendi askerleri inanmıyor.” ifadelerini kullandı.

ABD donanmasının mevcut durumu, ABD’nin önde gelen yayın organlarından Wall Street Journal’da yayımlanan makalelerle masaya yatırıldı.

İki ayrı makalelerde ABD donanmasının yetersizliği anlatıldı.

Amiral Cem Gürdeniz’in Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre makalelerde şunlar vurgulandı:

-Asya Pasifik’te yeterli gemi yok.

-Tüm donanmanın 31 amfibi hücum gemisinin 10 adeti harbe hazır. Arızalar çok yoğun. Görevdeki USS Rushmore geri çekildi. Yerine gemi uzun süre yok.

-Asya Pasifik’ten F15 uçakları çekiliyor. Yerine uçak verilmiyor.

-Ordu askere adam bulamıyor.  Bu yıl 15bin açık var. 8 bin kişi aşı olmayı reddettiği için ordudan atıldı. -Donanmanın bakım onarım bütçe sorunu var.

– Uçaklar yaşlanıyor.

-Tersaneler yetersiz.

‘O GÜCE ARTIK KENDİ ASKERLERİ İNANMIYOR’

Söz konusu makaleleri değerlendiren Veryansın Tv yazarı Gürdeniz, “Bu durumda Deniz Kuvvetleri Komutanı Çin Donanması için nefes kesici diyor. Amfibi gemi USS Tripoli’de LGTB Gurur partisi yapılan ortamda Kuvvet Komutanı Amiral Gilday senatoda “benim işim denizcilerin cinsel tercihi ile uğraşmak değil onları savaşa hazırlamak” diyor. Dinleyen var mı? Yok. Varsa yoksa LGTB.  Türkiye’de Amerikan gücüne tapanlar lütfen biraz aydınlanın. O güce artık kendi askerleri inanmıyor.” ifadelerini kullandı.