Pİ SAYISI, GÜNEŞE UZAKLIK VE ORİON KEMERİ… CEVAPLARI MISIR PİRAMİTLERİNDE Mİ?

Mısır Piramitleri, Mısır’da yer alan piramit şeklinde antik yapılardır. Kasım 2008 tarihi itibarı ile tespit edilen piramitlerin sayısı 118 ile 138 arasındadır.[Piramitlerin büyük çoğunluğu Eski Krallık ile Orta Krallık dönemlerinde firavunlar ve eşleri için anıt mezarlar olarak inşa edilmiştir. Bilinen en eski Mısır piramitleri, Memfis’in kuzeybatısındaki Sakkara’da bulunur ancak Birinci Hanedanlık dönemine tarihlenen sadece bir basamak piramidi benzeri yapı Sakkara’da bulunabilmiştir: Firavun Anedjib’in saltanatına atfedilen Mastaba 3808.
Yazıtlar ve dönemin diğer arkeolojik kalıntıları, daha başkalarının da olabileceğini düşündürmektedir. Bunlar arasında Mastaba 3808’den sonra gelen en eski piramit, Üçüncü Hanedanlık döneminde, MÖ 2630 – 2610 tarihleri arasında inşa edilen Zoser Piramidi’dir. Bu piramit ve onu çevreleyen kompleks genellikle, kesilmiş taşlı duvar işçiliğiyle inşa edilmiş dünyanın en eski anıtsal yapıları olarak kabul edilir. En ünlü Mısır piramitleri Gize’de yer almaktadır. Gize piramitlerinin birkaçı şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük yapılar arasında sayılıyor.[9] Bunlardan en büyüğü Keops Piramidi olup Dünyanın Yedi Harikası arasında günümüze değin ulaşan tek yapıdır.

1- Piramidin içindeki bir taş 2 ile 15 ton arasındadır.

2- Piramit taşlarının sayısı yaklaşık 3 milyon taştır.

3- Kral odasının tavanında bulunan granit taş 70 ton ağırlığındadır.

4- Piramidin yüksekliği 149.4 metre, yeryüzü ile güneş arasındaki mesafe 149.4 milyon kilometredir.

5- Piramidin giriş koridoru yıldızı, Kuzey Kutbu’nu ve iç giriş koridoru Sirius yıldızını işaret ediyor.

6- Piramit odasına bir parça et koyarsanız sıvıları kurur ama çürümez.

7 – Piramidin çevresi piramidin yüksekliğine bölünerek 3.14’tür. Bu sayı matematikte alışılmadık bir sayı olarak kabul edilir. Pi sayısı, matematik sabiti olarak adlandırılır ve matematik ve fizikte yaygın olarak kullanılır.


8 – Üç piramidin konumu, Orion Kemeri adı verilen gökyüzündeki üç yıldıza paraleldir.

9 – Yılda bir gün, güneş ışınları Firavun’un doğum günü olan Büyük Piramit’e nüfuz eder.

10- Piramit odaları içindeki Firavun hançerleri, üzerlerinden binlerce yıl geçmesine rağmen paslanmaz ve bıçaklarının keskinliğini kaybetmezler.

11 – Piramidin bazı odalarında cihazlar çalışmayı durdurur ve sinyalleri kesilir ve nedeni bilinmemektedir.

12- Piramitlerin konumu, Atlantik Okyanusu’ndaki Bermuda Üçgeni ile Pasifik Okyanusu’ndaki Formosa Üçgeni’ni birbirine bağlayan aynı çizgi üzerinde yer alır ve her iki üçgende de gemilerin ve uçakların kaybolması gibi garip şeyler meydana gelir. pusulanın bozulması.

13- Piramidin tabanının dört köşesi, yirminci yüzyılda bilim adamlarının hesaplarını ayarlamalarını sağlayan inanılmaz bir doğrulukla Dünya’nın orijinal yönlerine işaret ediyor.

14- Piramidin ortasından geçen yörünge, kıtaları ve okyanusları alan bakımından tamamen eşit iki yarıya böler.

15- Soğuk usturalar piramidin içinde birkaç gün kalırsa kılıç gibi keskinleşir.

The post Pİ SAYISI, GÜNEŞE UZAKLIK VE ORİON KEMERİ… CEVAPLARI MISIR PİRAMİTLERİNDE Mİ? appeared first on Deniz Kartalı.

DENIZKARTALI Haber Portalı – Haber Linki İçin Tıklayın !
DemirHindi
15 Nisan 2025 – 22:39