AKSONA İLE MAVİNİN BÜYÜSÜNDE

Türk sinema sanatını uluslararası arenada tanıtmak ve yerel yapımlara değer vermek için her yıl düzenlenen Nartugan Film Festivali’nde ilk ödülünü alan Aksona ile Mavinin Büyüsünde filminin yapımcıları Mehmet Çelik ve Murathan Yıldız, www.denizkartali.com’a anlattı.

“Mancorna derin su da çalışan birinci sınıf süngerci demektir”

“Aksona Mehmet uzun zamandır ismini duyduğumuz, bir Anadolu ve su altı filozofu olarak bildiğimiz bir efsaneydi. Onunla birlikte, ünlü Aksona Mancorna tirhandiliyle dalışlar yapmak, ölmeden önce gerçekleştirilecekler listemizde ön sıralarda yer alan bir aktiviteydi.

Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) Başkanı Ateş Evirgen Hocamıza bu düşüncemizi ilettik ve onun önderliğinde, dernekten dört yönetim kurulu üyesi; Ateş Evirgen, Cem Özoral, Murathan Yıldız ve Mehmet Çelik, Ekim 2022’de Aksona Mancorna’ya ayak basarak filmimizin de startını vermiş olduk.”

“Aksona Mehmet Baş gerçek bir kültür insanıdır”

“Ekim 2022’de Aksona ile Bodrum ve Gökova körfezinde yaptığımız dalışlarda ilk çekimlerimizi yaptık. Aksona Mancorna teknesi üzerinde söyleşiler gerçekleştirdik. Çekimlerimiz 2023 yılının ilk yarısı boyunca devam etti. 2023 Şubatında Bodrum’da Aksona’yı tekrar ziyaret ederek ek çekimlerimizi gerçekleştirdik. Sonrasında birlikte Çanakkale savaş batıklarına da dalışlar yaptık.”

“Nartugan bizi onurlandırdı”

“Çekimlerle birlikte bir yandan kurgu süreci de devam etti ve Haziran sonu filmimizi tamamlayarak 8 Temmuz’da Bodrum Belediyesi desteğiyle Trafo Bodrum’da ilk gösterimimizi gerçekleştirdik. Kasım ayında ise filmimizi İstanbul izleyicisinin beğenisine sunduk. Filmimize Üçüncü Nartugan Film Festivalinde verilen Turkuaz Aslan Cesur Sinemacı ödülü bizi mutlu etti ve bundan sonraki çalışmalarımız için motivasyonumuzu arttırdı.”

Aksona ile Mavinin Büyüsünde

Gökhan Karakaş {Milliyet}

DENIZKARTALI Haber Portalı – https://denizkartali.com/aksona-ile-mavinin-buyusunde.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir