KLASİK TEKNE RESTORASYONU FUARA RENK KATACAK

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) bünyesinde 2019 yılında kurulan Klasik Tekneler Platformu, 17-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek Bosphorus Boat Show Kara Fuarı’na ilginç bir etkinlikle katılıyor. Klasik tekne kültürünü yaşatmak ve yelkenlilerinin maviliklerde maceraları hatırlatmak isteyen KTP standında 50 yaşındaki M/Y Layd Q isimli klasik teknenin bakım ve onarımı gerçekleşecek.

Bosphorus Boat Show’da 5. Salon A26

Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük tekne fuarı Bosphorus Boat Show Kara Fuarı, bu yıl 17-24 Şubat 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Her türlü teknenin yanında deniz araç ve gereçleriyle meraklılarına yönelik bot, deniz motoru, deniz motosikleti, deniz oyuncakları, dalış malzemeleri, balıkçılık malzemelerinin sergileneceği fuara, KÜDENFOR bünyesinde kurulan Klasik Tekneler Platformu (KTP) da katılacak. Bosphorus Boat Show’da 5. Salon A26 numaralı bölümde yer alacak Klasik Tekneler Platformu’nda  11 metrelik 50 yaşındaki M/Y Lady Q teknesinin onarım ve bakımı yapılacak.

Klasik tekne kültürü üzerine konferans

Ahşap bakımının ve yelken donanımın  önemine değinilecek etkinlik sırasında klasik teknelerin denizlerde süren maceralarına örneklerde verilecek.  Ayrıca fuar merkezinin konferans salonunda 22 Şubat 2024 tarihinde 14.30-15.30 saatleri arasında KÜDENFOR Direktörü Amiral Cem Gürdeniz ve Klasik tekneler Platformu Başkanı Işık Aylan, Klasik Tekne Kültürü ve Korunması üzerine bir konferans verecek.

Gökhan Karakaş {Milliyet}

DENIZKARTALI Haber Portalı – https://denizkartali.com/klasik-tekne-restorasyonu-fuara-renk-katacak.html           –

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir