Tarihimizin en utanç verici ve en karanlık sayfası

15 Temmuz 2016 tarihimizin en utanç verici ve en karanlık sayfasıdır. ABD, AB ve NATO güdümündeki hizmetçilerin, yabancı istihbarat örgütü kölelerinin dinci bir kalkışmasıdır.

FETÖ darbe girişimi başarılı olsaydı şüphesiz geri dönüşü olmayan Jeopolitik kayıplara uğrayacak ve bir iç savaş tetiklenecekti. Tarihimizde yaşanmamış barbarlıkta kendi halkına ateş açan FETÖ mensuplarının sebep olduğu ölümler ve devlette açılan onarılması güç hasar ve zararların telafisi mümkün değildir.

Eğer bir devletin ordu ve donanmasıyla hava kuvvetlerindeki 1886 kurmay subayının 1554’ü 15 Temmuz 2016 günü itibari ile FETÖ bağlantılı duruma gelmişse sözün bittiği yerdeyiz demektir. Bu yapılanmaya nasıl izin verilmiştir? Devlet gücü ile yürütülen kumpas davalara nasıl göz yumulmuş, bu hain kadrolar FETÖ ile nasıl doldurulmuştur?

Bugün de FETÖ Türevleri ve metastaz öbekleri başta üst seviye siyasetçiler ve yüksek bürokratlar arasında olmak üzere RADYOAKTİF kirlenme misali yaygındırlar. Maalesef FETÖ borsası dahi oluşmuş ve davalar açılmıştır.

FETÖ ve benzeri yapılanmaların tek panzehiri akıl ve Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Darbe girişimi sonrasında 2018 yılına kadar devam eden OHAL kararları çerçevesinde askeri liselerin ve askeri hastanelerin kapatılması ile harp okullarının Milli Savunma Üniversitesine bağlanması son derece yanlış olmuştur. Yeni düzenlemelerle Komuta bağlantıları ve terfi sisteminde iktidarın rolünün tarihte görülmemiş boyutlarda artırılması ordunun siyasallaşması sonucunu yaratmaktadır ki bu da son derece yanlıştır.

Darbe girişiminde çıkan çatışmalarda devleti korumak uğruna hayatını kaybeden asker, polis ve güvenlik görevlileri ile kahraman vatandaşlarımıza rahmet diliyorum.

Cem Gürdeniz