KLASİK TEKNELER MAVİ VATAN’I SÜSLEDİ

Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı, Klasik Tekneler Platformu, SETUR Kalamış Marina, KÜDENFOR, İstanbul Yelken Kulübü, Tuzla Su Sporları ve Yelken Kulübü ortaklığı ve Boatmate sponsorluğunda, Setur Kalamış Marina’da 21 Mayıs’ta gerçekleşen IV. Klasik Tekneler Buluşması’nda, klasik tekne tutkunları ve ülkemizin önde gelen denizcileri Boatmate sponsorluğunda bir araya geldi. Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in açılış konuşması ve yakın zamanda kaybettiğimiz değerli denizcimiz Cem Gür’ün anılması ile başlayan etkinlik, deniz yazarı Sait Keresteci’nin Klasik Tekneler Konferansı ve Amiral Cem Gürdeniz’in Denizde Uyum Konferansı ile devam etti.

Mavi Vatan doktrini ve klasik tekneler

Etkinlikte yer alan ve pontonda sergilenen denizciliğin altın çağına ait klasik tekneler de tüm davetliler tarafından hayranlıkla izlendi. Etkinliğin bir başka keyifli yönü ise Cem Gürdeniz’in yeni kitabı Kültürü ve Görgüsüyle Denizcilik’i hayranlarına imzalaması oldu. Boatmate olarak biz de bu anlamlı etkinlikte uygulamamızın tekne sahiplerine ve denizci işletmelere sunduğu faydaları anlatma olanağı bulduk. Denizci konuklar uygulamamızın beta sürümünü inceledi, ön kayıtlarını yaptı ve çok değerli geribildirimler verdi. Boatmate ekibinden desteğini esirgemeyen danışmanımız, değerli Amiral Cem Gürdeniz’in şu sözleri bizi ayrıca onore etti ve doğru yolda yürüdüğümüzü bir kez daha hissettirdi:

Amiral Gürdeniz

“Umarım devlet bunu görür”

“Ben Mavi Vatan doktrinini ortaya atarken de geliştirirken de daima gençlerin desteğini gördüm. Gençliğin çevreye, denizciliğe muazzam ilgisi var. Bu çok önemli bir şey. Biliyorsunuz her zaman söylüyorum; milletler denizci doğmaz, denizci yapılır. Bu devlet eliyle desteklenir. Bizim devletimiz hiçbir zaman denizci olmadı ama gençlik şu an denizciliğe çok meraklı, denizci olmak istiyor. Umarım devlet bunu görür. Boatmate, denizcilerin mavi ekonomi, yani Mavi Vatan’ın, esasında varoluş nedeni olan, halka refah ve mutluluk getirme bacağında çok önemli bir girişim. Neden? Olmayanı düşünmüşler. Bu da onların yaratıcılığının gücünü gösteriyor. Dilerim en kısa zamanda pratiğe dökülür, amatör denizciliğin ve gerekirse profesyonel denizciliğin hizmetine girer. Ben bir amatör denizci olarak bu uygulamanın çok faydası olacağına inananlardanım.”

Kapalı Beta Sürüm ne anlama geliyor?

Geçen aylarda ön kayıt oluşturup bekleme listesine giren denizciler ve işletmelere öncelik vererek kapalı beta sürümünü kullanıma açtığımız Boatmate, uçtan uca dijital ve ayrıcalıklı bir deneyim sunmak için tasarlandı.  Yaklaşık 1,5 ay sürecek kapalı beta sürecinde 10+ stratejik iş ortağımız, 100’den fazla kayıtlı işletmemiz ve öncelikli kaydolan denizcilerimiz ile uygulamamızı kullanıma açıyoruz. Beta sürüm ile amacımız, ilk kullanıcıların geri bildirimleriyle en kısa sürede uygulamayı mükemmelleştirmek, en iyi deneyim sunan haliyle herkesin kullanımına açmak üzere optimize edebilmek. Böylece Boatmate, tam sürümüyle yakında Android ve iOS marketlerden kolayca indirilerek tüm denizciler tarafından kullanılabilecek.

Kaynak: DENIZKARTALI Haber Portalı – https://denizkartali.com/klasik-yeklenliler-kalamista-bulustu.html