EN EĞLENCELİ DENİZ FESTİVALİNİN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ

‘Cup’ışalım mı by Hanse Deniz Festivali, 26-28 Ağustos tarihleri arasında Trio Deniz’in ana sponsorluğunda D-Marin Turgutreis’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Pandemi döneminde ara verilen festival, bu yıl her zamankinden daha coşkulu ve daha eğlenceli geçti. Hanse ve Moody sahiplerine özel olarak düzenlenen etkinlikte yatçılar, gündüz denizde rekabetin, akşam karada eğlencenin tadını çıkardı. Etkinlik sloganındaki gibi “Pandeminin tozunu, denizin tuzuyla” attılar.

Bodrum Yarımadası’nın en sevilen deniz festivali ‘Cup’ışalım mı by Hanse’nin programında, yelken seyrinin yanı sıra günümüzün gözde su sporlarından Stand Up Paddle (SUP) ve Denizde Golf de yer aldı. 42 teknenin kayıt verdiği etkinlik, 26 Ağustos Cuma gün batımında Cup’tanlar Buluşması ile başladı ve marinanın çekek alanında özel olarak hazırlanan parti mekanında DJ performans ile devam etti. Trio Deniz Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, yaptığı konuşmada ‘Cup’ışalım mı by Hanse’nin önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğini müjdeledi.

Haydi denize

Türkiye’nin ilk ve tek uzun mesafe stand up paddle yarışı bir kez daha ‘Cup’ışalım mı? by Hanse kapsamında Haute Boards ile birlikte düzenlendi. 27 Ağustos Cumartesi sabahı 08:00’de Kadıkalesi’nden start alan 34 kadın ve 30 erkekten oluşan stand up paddle’cılar, D-Marin Turgutreis’e kadar kürek çekti. Yarışı kadınlarda Gamze Ergin, erkeklerde Berk Yalgın birinci bitirerek Haute Boards’tan SUP board’u kazandı. Yatçılar ise festival köyünde hazırlanan kahvaltı ile güne başladı. Festivalin sponsorlarından Aksigorta, kahvaltı alanındaki standında denizcilere yat sigortası hakkında bilgi verdi. Aqua Prime ve KMH Rigging ürünlerini tanıttı. Deniz Kütüphanesi ve Yelken Sepeti satış yaptı. Kahve Dünyası Al Götür aracı kahvaltıda, teknesi ise pazar günü parkurun bitiş noktasında da dondurma, limonata, kahve gibi leziz ürünlerini denizcilere sundu. Balanu standı, sağlıklı atıştımalıklarıyla alternatif ürünler ve lezzetler arayanların adresi oldu. Sponsorların stantları ve ikramlarıyla kahvaltı alanı bile başlı başına bir şenlik atmosferindeydi.

İlk gün rüzgârın az olması sebebiyle yelken seyri saat 14:25’te başladı. Dört gruba ayrılan filonun ilk iki grubu Çavuş Adası’nı dönerek 12 deniz millik bir parkuru tamamladı. Üçüncü ve dördüncü grup ise Çatal Ada’yı dönerek 9 deniz mili kat etti. Rüzgâr zaman zaman düşse de filonun yelken seyri keyfini kaçıramadı. Seyri tamamlayan ekipler, akşam yeniden çekek alanında buluştu; sponsorların hazırladıkları oyunlarla eğlendi. Azurine’in Denizde Golf standında denize atıldığında balık yemine dönüşen %100 ekolojik golf topları ile golf eğitmeni eşliğinde atış denemeleri yapıldı. Aqua Prime balon patlatma oyunu, D-Marin yelkenli üfleme oyunu, Haute Boards kum torbası oyunu ve Oris’in Game of Brains konsantrasyon oyunu her yaştan katılımcıları kendine çekmeyi başardı.

LED ekrana önce yelkenlilerin ardından SUP mücadelesinin görüntüleri yansıdı. Haute Boards’tan Hakan Altunsoy dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Ardından çekilişle şanslı katılımcılara hediyeler verildi. Listede neler yoktu ki: Hauteboard’dan 2.000 TL’lik Atasun Optik hediye çeki, Amerikan Hastanesi evden online muayene hizmeti alınan Tytocare cihazı, Yelken Sepeti’nden demir yelkeni, Quantum Sails’ten kışlama ve genel bakım hizmeti, KMH Rigging’den İstanbul’da direk kontrolü, halat kışlama, Balanu’dan ürün sepeti, Naviga’dan şişme koltuk takımı Azurine’den çekçek. Çekiliş heyecanını Necati ve Saykolar konseri takip etti.

Ekipler konserde geç saatlere kadar eğlendi

28 Ağustos sabahı ekipler rüzgârdan yana şanslıydı. Saat 12:00’de 10 knot rüzgâr 270- 315 aralığından geldi. Sırayla iki ekip için başlangıç düdüğü çalındı. Bir önceki günün rotası aynen uygulandı. Yeterli hava adaların arasında da hakim oldu ve ekipler daha hızlı seyir yapıp karaya döndüler.

Akşam Sea You Party’de hem hafta sonunun değerlendirmesi, hem de kupa töreni vardı. Naviga dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tuba Noyan ve Trio Deniz Satış ve Pazarlama Direktörü Deniz Özçakır birer konuşma yaptı. Rüzgâr avcılarının ödüllerini Almanya’dan gelerek etkinliğe katılan Hanse Yachts Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maxim Neumann, Hanse Yachts Bölge Müdürü Bartul Misura Hanse Yachts Bölge Müdürü Henry Bleck ile Hanse Türkiye Satış Müdürü Efe Bilir takdim etti.

Trio Deniz’in katılımcılar için hazırladığı %25, %50 ve ücretsiz kara bakım hediyelerinin sahipleri de Naviga dergisi kurucularından Turgay Noyan’ın yaptığı çekilişle belirlendi. Kupa töreni finalinde tüm ekipler, birlikte anı fotoğrafı çektirdi. ‘Cup’ışalım mı? by Hanse Deniz Festivali, 2023’te yeniden buluşma dilekleriyle sona erdi. ‘Cup’ışalım mı by Hanse Deniz Festivali, Trio Deniz ana sponsorluğunda, D-Marin Turgutreis ev sahipliğinde Aksigorta, Aqua Prime, Kahve Dünyası Al Götür, Azurine Yachting, Balanu, KMH Rigging, Şark Saatçilik ile Oris, Amerikan Hastanesi, Quantum Sails, Haute Boards, Sailmaker.org, Yelken Sepeti, Emek Ajans ve Naviga’nın destekleriyle katılımcılara unutulmaz bir hafta sonu yaşattı.

Kaynak: DENIZKARTALI Haber Portalı – https://denizkartali.com/en-eglenceli-deniz-festivalinin-muhtesem-donusu.html