KLASİK TEKNELERDEN MAVİ NOSTALJİ YOLCULUĞU

Mavi kaftanda tüm zerafetleriyle salınarak yıllara meydan okuyan klasik tekneler yine biraraya gelecek. deniz tarihinin zaman tünelinde önemli yerleri olan ve pek çok yaşanmışlığı barındıran klasik tekneler beşinci kez RMK Müzesi açıklarında buluşurken, deniz tutkunlarına güzel bir nostalji yaşatacak. Emekli Amiral Cem Gürdeniz’in koordinasyonuyla; Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı, Klasik Tekneler Platformu, SETUR Kalamış Marina, KÜDENFOR, İstanbul Yelken Kulübü, Tuzla Su Sporları, Yelken Kulübü ve Boatmate katkılarıyla 25 Eylül’de gerçekleşecek buluşmada onlarca klasik tekne boy gösterecek.

Ülkemizin en büyük klasik tekne koleksiyonuna sahip RMK Müzesi’nde

Deniz kültürünün gelişmesinde önemli rolü oynayan ve tekne yapım teknolojisinin gelişimini katınlarken tüm güzelliklerini koruyan klasik tekneler beşinci kez denizlerde buluşuyor. Mavi VAtan doktrininin topluma yayfınlaştırılması için çabalayan Emekli Amiral Cem Gürdeniz’in kurduğu klasik tekneler buluşması bu kez Hasköy’deki RMK Müzesi’nde 25 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. İlki 22 Eylül 2018, ikincisi 27 Eylül 2019, üçüncüsü 27 Eylül 2020, dördüncüsünü 21 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştiren klasik tekneler buluşmasının beşincisi Klasik Tekneler Platformu, Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı, KÜDENFOR, RMK Müzesi, İstanbul Yelken Kulübü ve Tuzla Su Sporları ve Yelken Kulübü işbirliğiyle ve Boat Mate sponsorluğunda 1.600 – 18. 30 saatleri arasında yapılacak. Ülkemizin en büyük klasik tekne koleksiyonuna sahip RMK Müzesi böylece çok anlamlı bir etkinliğe daha imza atacak.

Gürdeniz klasik tekneler buluşması için şunları söyledi.

“Ben Mavi Vatan doktrinini ortaya atarken de geliştirirken de daima gençlerin desteğini gördüm. Gençliğin çevreye, denizciliğe muazzam ilgisi var. Bu çok önemli bir şey. Biliyorsunuz her zaman söylüyorum; milletler denizci doğmaz, denizci yapılır. Bu devlet eliyle desteklenir. Bizim devletimiz hiçbir zaman denizci olmadı ama gençlik şu an denizciliğe çok meraklı, denizci olmak istiyor. Klasik teknelerin buluşması bu doktrinin en güzel yansıması.”

Amiral Cem Gürdeniz’in Açış Konuşması (RMK Müzesi Salonu) 16.00-16.10

RMK Tersanesi Yat Bölümü Direktörü Sn. Özgür Numan’ın Konferansı
(Dünyada Klasik Tekne Restorasyonu) 16.10-16.30

Ahşap Tekne Yapımcısı ve Restoratör Sn. Olcay Akyıldız’ın Konferansı 16.30-16.50
(Türkiye’de Klasik Tekne Restorasyonu)

Sadun Boro’nun Kısmet Yelkenlisi önünde Toplu Fotoğraf Çekimi 16.50-17.00

Yat Tasarımcısı ve Üreticisi Sn. Tanju Kalaycıoğlu tarafından
RMK Müzesindeki Klasik Tekneler Hakkında Bilgi verilmesi
(RMK Müzesi Tekneler Galerisi) 17.00-17.30

Koç Üniversitesi 5 Çifte Yelkenli Filikası Yelken Seyir Gösterisi (Rıhtım) 17.30-18.30

Deniz ve tekne severleri etkinliğe bekliyor bu vesile ile sevgi ve saygılar sunuyorum.

Amiral Cem Gürdeniz
KTP Kurucu Direktörü

Kaynak: DENIZKARTALI Haber Portalı – https://denizkartali.com/klasik-teknelerden-mavi-nostalji-yolculugu.html