OKYANUS BİLİMLERİ TEMSİLCİSİNE ÖNEMLİ ÖDÜL

Türk denizlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için özveriyle çalışan bilim insanlarından Prof. Dr. Cem Gazioğlu, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu tarafından jeodezi ve deniz bilimlerine sunduğu katkılar nedeniyle 2022 Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu layık gördü

Okyanus bilimlerinde ülkemizi temsil eden önemli bilim insanlarından olan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, meslek hayatını onurlandıran bir ödüle layık görüldü. Prof. Dr. Cem Gazioğlu’na, Milli Savunma Bakanlığı, Harita Genel Komutanlığı, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu tarafından jeodezi ve deniz bilimlerine yaptığı katkılar nedeniyle 2022 Bilim Ödülü’ne verildi. Prof. Dr. Cem Gazioğlu’na ödülü Tuğgeneral Hurşit Ağırcan tarafından Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen TUJK 2022 Bilimsel Toplantısı’nda sunuldu.

Bilim dünyasına katkıları sürüyor

R/V Alemdar isimli araştırma gemisinin aktif olarak denizlerde araştırma yapılmasını sağlayan, yüksek lisans öğrencilerinin branşlaşması ve bilim dünyasına kazanılması için çabalayan Prof. Dr. Cem Gazioğlu başarılı çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, 2021 yazına damga vuran en büyük çevre felaketi olan müsilajla mücadele için yoğun çalışmalar yapmıştı. Fiziksel ve kimyasal okyanus bilimlerinde bilim insanı yetiştiren enstitü, Prof. Dr. Cem Gazioğlu ve akademisyen ekibiyle sorumluluk almaktan çekinmiyor.

Gökhan Karakaş {Milliyet}

DENIZKARTALI Haber Portalı – https://denizkartali.com/okyanus-bilimleri-temsilcisine-onemli-odul.html